Новата транспортна схема за движение по Патриарха в София трябва

...
 Новата транспортна схема за движение по Патриарха в София трябва
Коментари Харесай

Калоян Методиев за велоалеята на Патриарха: София не е Лондон, решението да се ревизира

 нс

 

Новата транспортна скица за придвижване по " Патриарха " в София би трябвало да се анулира, тъй като няма да докара до повишение качеството на въздуха, а в противен случай, уверен е кандидат-депутатът от Българска социалистическа партия в 25-ти столичен МИР Калоян Методиев.

 

" Всяка зима, от доста години, пиша една и съща публикация. За въздуха в София - нечист в пъти над нормата, с следващи бронхити, астми, ракови болести на първите места в Европа. Това е тихият палач. И не инцидентно българите живеят приблизително с 10 години по-кратко от болшинството поданици на Европейски Съюз. От декември до март софиянци доста постоянно виждат какво дишат. Деца и възрастни са най-уязвими. Това е основен проблем за здравето на всеки – богат или безпаричен, млад или остарял, здрав или болен. За всички! ", написа във Facebook Калоян Методиев.

 

Публикацията му продължава по този начин:

" Новата транспортна скица в центъра може да усили този проблем на отровителство на популацията в града. Намеренията са положителни – велоалеи, тротинетка-алеи. Подкрепям да ги има, тъй като повече от 40 години, до ден сегашен, карам колело. Обаче, не по този метод. Инициаторите вкарват лондонския модел – едно платно за колите и съпътстваща велоалея на пътя. Използването на работещи непознати модели е хубаво като политика, само че постоянно би трябвало да е съобразено първо с локалната специфичност. В Лондон има едно нещо, което го няма в София. Нарича се Гълфстрийм. Под нулата температурата там не пада, сняг няма, а океана и Темза проветряват града. Колело може да се кара целогодишно. У нас от ноември до края на март пада и до минус 20 градуса, има сняг, мраз. Повече от 5 месеца няма условия за каране на колела и тротинетки. Карат се коли. Новата организация подсигурява повече тапи през зимните месеци, повече отровни газове, по-мръсен въздух, повече заболели, повече вреди за стопанската система и в последна сметка влошаващо се качество на живот с по-ниска дълготрайност. Въздухът в София няма да се прочисти с неизползваеми алеи за болшинството поданици през половината време от годината. Ще имаме набутани в колони коли, пъплещи на първа скорост, а някои ще търсят с часове места за паркиране. Преди да се прави нещо би трябвало да се мисли, да се разисква, да се преценява с нашенските условия. Хубаво е решението да се ревизира. Здравето на хората е на първо място! "

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР